Door het CORONA-virus krijgen we vele verzekeringsvragen binnen...

13 maart 2020

Mevrouw,  mijnheer,

  Door het Corona-virus passen we onze bedrijfswerking aan:

  • We beperken de aanwezigheid van medewerkers in onze kantoren
  • Tal van medewerkers werken van thuis uit

  Uiteraard blijven we u graag van dienst.

We werken tijdelijk echter enkel op afspraak. 

Door middel van deze vragen en antwoorden, proberen we op de belangrijkste items al een algemeen
antwoord te geven. Uiteraard onder voorbehoud van specifieke polisvoorwaarden die in concrete
polissen van toepassing zijn.


Vraag: Ik word opgenomen in het
ziekenhuis. Geldt mijn hospitalisatieverzekering?

Antwoord: Uw eigen hospitalisatieverzekering of de collectieve hospitalisatieverzekering van uw werkgever vergoedt de medische kosten conform de polisvoorwaarden.

Vraag: Ik word in het buitenland opgenomen in het ziekenhuis. Geldt mijn bijstandsverzekering?

Antwoord: Wanneer een verzekerde persoon in het buitenland ziek wordt en opgenomen wordt in het ziekenhuis,  betaalt de bijstandsverzekering de medische kosten en de verblijfskosten in het ziekenhuis. In functie van de medische toestand én in overleg met de artsen,   kunnen ook medische repatriëringskosten verzekerd zijn. 

Vraag: Ik kan een geplande reis niet laten doorgaan door het Corona-virus. Komt mijn annulatieverzekering tussen? 

Antwoord: Een annulatieverzekering waarborgt de terugbetaling van de reis wanneer deze moet afgezegd worden wegens overlijden,   opname door ziekte of ongeval in ziekenhuis,  woningbrand,  …. Het gaat dus om risico’s die te maken hebben met uzelf als persoon.  

Het gaat niet om situaties die te maken hebben met algemene omstandigheden in eigen land of op de eindbestemming. Epidemieën, pandemieën, lockdown van een land of regio, afgelasten van beurzen, inreisverbod door een plaatselijke overheid,  oorlog, … zijn geen gedekte gebeurtenissen in een annulatieverzekering.
Ons advies is om contact op te nemen met uw touroperator, uw luchtvaartmaatschappij, of uw hotel in verband met een mogelijke annulatie. 

Vraag: Door het Corona-virus wordt mijn bedrijfswerking aangetast. Ik verlies omzet;  ik moet medewerkers naar huis sturen,  ik moet mijn zaak tijdelijk sluiten, …  Is dit type van bedrijfsschade verzekerd?

Antwoord: Bedrijfsschade,  omzetverlies,  geannuleerde contracten, …  ten gevolge van epidemieën én / of overheidsrichtlijnen zijn (quasi) onverzekerbaar.  

Wanneer u in de brandpolis van uw bedrijf een uitbreiding bedrijfsschade zou hebben,  dan gaat het om bedrijfsschade na brand,  na storm. Wanneer u als individu een verzekering arbeidsongeschiktheid (gewaarborgd inkomen) zou hebben,  dan gaat het om arbeidsongeschiktheid en inkomensverlies ten gevolge van een ongeval of ziekte die u als persoon lichamelijk getroffen heeft. 

Vraag: Wij hebben in april een evenement gepland. Kunnen wij voor dit evenement nog een annulatieverzekering afsluiten?

Antwoord:  Neen, een annulatieverzekering afsluiten voor het geval het evenement niet meer kan doorgaan door het Corona-virus,  is niet meer mogelijk.

 

Ander recent verzekeringsnieuws

Autoverzekeringen: jong gereden, oud betaald?

Stel, uw zoon trekt er regelmatig met uw tweede auto op uit, nu eens met vrienden naar een feest, dan weer met zijn vriendin op citytrip. U vertrouwt hem wel, want hij rijdt altijd voorzichtig, en dus denkt u ook niet aan een aparte verzekering. De autoverzekering staat al op uw naam, wat hem weer wat centen bespaart toch? Jonge mensen hebben het meestal niet zo breed, en elke euro is welkom.

Onze klanten getuigen

Meer dan 10.000 klanten vertrouwden ons al hun toekomst toe. Meer dan 6.500 ervan zijn particulieren: gezinnen, bedienden, arbeiders, ambtenaren, gepensioneerden. We begeleiden ook ongeveer 4.000 zelfstandigen, vrije beroepers, landbouwers, bedrijven en organisaties. We spannen ons dag na dag, week na week, jaar na jaar in om dat vertrouwen steeds opnieuw te verdienen. Sommige van die klanten zijn dan ook al decennia lang thuis in ons kantoor. Lees hun getuigenissen hier.

Transport Joosen - Verkeersweek 't Blokje

Transport Joosen helpt ongevallen voorkomen.