Groene kaart wordt wit verzekeringsbewijs

26 mei 2020

Vanaf 1 juli 2020 wordt het internationaal motorrijtuigverzekeringsbewijs (= groene kaart) in het zwart gedrukt op wit papier, met als voordeel dat u uw verzekeringskaart ook op uw smartphone kan opslaan of zelf uitprinten.
Dit is een gevolg van een wijziging in de regelgeving.

Dit betekent praktisch dat vanaf 1 juli 2020 verzekeringsmaatschappijen starten met het versturen van de verzekeringsbewijzen in zwart-wit of via elektronische weg.

Vanaf 1 juli zullen de zogenaamde “groene kaarten” dus langzamerhand uit gebruik geraken. Bestaande “groene kaarten” die uitgegeven zijn voor 1/7/2020, blijven uiteraard geldig tot aan hun vervaldatum.

Vanaf 1 januari 2022  zijn Belgische verzekeringsbewijzen op groen
papier niet meer geldig.

Via onderstaande link kan u nog wat meer info vinden hieromtrent.

https://economie.fgov.be/nl/themas/financiele-diensten/verzekeringen/auto/auto-ba/bewijs-van-verzekering-de

Ander recent verzekeringsnieuws

Autoverzekeringen: jong gereden, oud betaald?

Stel, uw zoon trekt er regelmatig met uw tweede auto op uit, nu eens met vrienden naar een feest, dan weer met zijn vriendin op citytrip. U vertrouwt hem wel, want hij rijdt altijd voorzichtig, en dus denkt u ook niet aan een aparte verzekering. De autoverzekering staat al op uw naam, wat hem weer wat centen bespaart toch? Jonge mensen hebben het meestal niet zo breed, en elke euro is welkom.

Onze klanten getuigen

Meer dan 10.000 klanten vertrouwden ons al hun toekomst toe. Meer dan 6.500 ervan zijn particulieren: gezinnen, bedienden, arbeiders, ambtenaren, gepensioneerden. We begeleiden ook ongeveer 4.000 zelfstandigen, vrije beroepers, landbouwers, bedrijven en organisaties. We spannen ons dag na dag, week na week, jaar na jaar in om dat vertrouwen steeds opnieuw te verdienen. Sommige van die klanten zijn dan ook al decennia lang thuis in ons kantoor. Lees hun getuigenissen hier.

Transport Joosen - Verkeersweek 't Blokje

Transport Joosen helpt ongevallen voorkomen.