Verzekeringsnieuws

Heeft u stormschade ?

Neem voldoende foto's (gedetailleerde en overzichtsfoto’s). Dringende werken om verdere schade te voorkomen mogen uitgevoerd worden.Bewaar de beschadigde stukken. Afhankelijk van de omvang zal er een expert ter plaatse komen. Vraag een offerte bij uw hersteller.

In het geval u de schade zelf gaat herstellen mag u ons de materiaalkost en het aantal werkuren doorgeven.

SPONTANE SOLLICITATIE

Je bent ambitieus, een echte teamplayer én je hebt een hart voor klanten?

VACATURE RELATIEBEHEERDER

Aertsen & Partners is een verzekeringsadviseur, met kantoren in Loenhout, Hoogstraten en Brecht, die zoekt naar de beste oplossing op maat van de klant. Vertrouwen en een lange termijnvisie staan hierbij centraal. Ben jij het commercieel talent dat wij zoeken om ons 45-koppig team te versterken?

KBC beheert vanaf nu zelf de Brede Weersverzekering

Beste landbouwer, beste klant,
In 2020 veranderde er heel wat voor de landbouwsector. Het Rampenfonds, waarop men kon rekenen bij calamiteiten, is in een afbouwfase en de overheid besliste om een subsidieregeling op te zetten om de brede weersverzekering toegankelijk te maken.

Indian Summer: uw dak ligt vol bladeren

Verstopping van dakgoten veroorzaken vaak overlast.

Coronamaatregelen

Omwille van de coronamaatregelen hebben wij onze bedrijfswerking tijdelijk aangepast.
Onze kantoren blijven "open", maar we werken enkel op afspraak.

Groene kaart wordt wit verzekeringsbewijs

Vanaf 1 juli 2020 wordt het internationaal motorrijtuigverzekeringsbewijs (= groene kaart) in het zwart gedrukt op wit papier, met als voordeel dat u uw verzekeringskaart ook op uw smartphone kan opslaan of zelf uitprinten.
Dit is een gevolg van een wijziging in de regelgeving.

Door het CORONA-virus krijgen we vele verzekeringsvragen binnen...

Mevrouw,  mijnheer,

  Door het Corona-virus passen we onze bedrijfswerking aan:

  • We beperken de aanwezigheid van medewerkers in onze kantoren
  • Tal van medewerkers werken van thuis uit

  Uiteraard blijven we u graag van dienst.

We werken tijdelijk echter enkel op afspraak. 

De Veiling in Hoogstraten … de perfecte locatie voor een verkeerspark!

De laatste 2 weken van januari stelde Coöperatie Hoogstraten naar jaarlijkse gewoonte weer één van haar loodsen ter beschikking om een verkeerspark in te richten.

Wist je dat?!

 Het plastieken VAB-lidkaartje wordt afgeschaft!

Via het VAB-lidmaatschap genieten klanten van de VAB-Pechbijstand en allerlei ledenvoordelen.
Vanaf 01/01/2020 wijzigen er een aantal zaken in het VAB-lidmaatschap.

Rechtsbijstand met fiscaal voordeel

De Belgische overheid heeft in 2019 het startsein gegeven voor de “rechtsbijstandsdekking met fiscaal voordeel”.

Botulisme bij melkvee.. Nu verzekerbaar!

Botulisme bij runderen is een vorm van vergiftiging,veroorzaakt door het eten van gecontamineerd voeder waarin restanten van kadavers van (met botulisme besmette) dode watervogels mee in verhakseld geraakt zijn. Tegen botulisme is er geen vaccinatie of medisch ingrijpen mogelijk.  Botulisme is niet besmettelijk.


Is een hospitalisatieverzekering voldoende wanneer u op reis gaat?

Wanneer mensen op reis gaan, adviseren wij altijd om te zorgen voor een goede bijstandsverzekering. “Ja maar, “zeggen mensen dan; “ik heb al een hospitalisatieverzekering”.

Kort en bondig:  een hospitalisatieverzekering is NIET voldoende wanneer u op reis gaat.

Wij steunen ook de Warmste Week van Music for Life!

Vrijdagavond 16 november 2018 hebben medewerkers en partners de 'Warmste Winterwandeling' gewandeld t.v.v. Think Pink.

Oldtimers moeten voortaan ook naar de autokeuring in Vlaanderen

Tot recent waren oldtimers vrijgesteld van de periodieke technische keuring. Auto's van 25 tot 30 jaar oud, worden voortaan jaarlijks gecontroleerd. Auto's van 30 tot 50 jaar, worden tweejaarlijks gecontroleerd en auto's ouder dan 50 jaar worden voortaan 5-jaarlijks gecontroleerd. Die controle moet het misbruik van het fiscaal erg aantrekkelijke oldtimerstatuut ontmoedigen.


Onze klanten getuigen

Meer dan 10.000 klanten vertrouwden ons al hun toekomst toe. Meer dan 6.500 ervan zijn particulieren: gezinnen, bedienden, arbeiders, ambtenaren, gepensioneerden. We begeleiden ook ongeveer 4.000 zelfstandigen, vrije beroepers, landbouwers, bedrijven en organisaties. We spannen ons dag na dag, week na week, jaar na jaar in om dat vertrouwen steeds opnieuw te verdienen. Sommige van die klanten zijn dan ook al decennia lang thuis in ons kantoor. Lees hun getuigenissen hier.

Al onze kantoren zijn tussen 12u00 en 14u00 gesloten

Op al onze kantoren werken we 's middags van 12u00 tot 14u00 met gesloten deuren en zijn we ook telefonisch niet bereikbaar.

Tijdens de andere kantooruren zijn we uiteraard wel geopend en telefonisch bereikbaar.

Moest u willen langskomen, dan bent u altijd welkom, wel liefst op afspraak.

Cyberrisico's, GDPR,...

Alles draait in de hedendaagse wereld rond “data”: informatie waarmee gewerkt wordt, in de dienstensector, in productie-omgevingen, op de boerderij, in het ziekenhuis, …  Bedrijven zijn vandaag voor hun werking quasi volledig afhankelijk van hun IT-systemen.

Cyberaanvallen en geblokkeerde IT-systemen kunnen uw bedrijf volledig platleggen: uw boekhouding, uw leveringen, uw computergestuurde machines.

Verplichte 10-jarige aansprakelijkheidsverzekering in de bouwsector

Vanaf 1/07/2018 moeten ondernemingen in de bouwsector wettelijk verplicht een 10-jarige aansprakelijkheidsverzekering hebben.

Group Joosen is de Transporteur van het jaar 2018!

Onze klant Group Joosen heeft op 1 maart de trofee gekregen van Transporteur van het Jaar 2018 tijdens de Transport & Logistics Awards in Mechelen.

Pensioensparen 2018

Een flink stuk van je eigen pensioen moet je zelf opbouwen. Pensioensparen is daarvoor een zeer handig en fiscaal interessant middel.

De elektrische fiets wordt verzekeringsrisico

Meer dan vier op de tien Vlamingen (41%) ziet namelijk een ongeval met een elektrische fiets als belangrijkste risico van de 21e eeuw.

Leeftijd oldtimers wordt opgetrokken naar 30 jaar

De leeftijd van oldtimers zal opgetrokken worden van 25 naar 30 jaar. Vanaf wanneer gaat dit in voege en wat betekent dit nu in de praktijk?

Inschrijvingsplicht voor alle bromfietsen en lichte vierwielers

Vanaf 10 december 2017 geldt er een inschrijvingsplicht voor alle bromfietsen en lichte vierwielers die in België in het verkeer worden gebracht. Ben je nog niet in regel met de nieuwe wetgeving? Breng dit dan zo snel mogelijk in orde.

Ook Aertsen & Partners steunt de Warmste Week

Afgelopen vrijdagavond hebben we stevig gestreden in onze quiz voor de Warmste Week.

"Een goede makelaar is een goede screener, die alle risico's in kaart brengt."

Dossierkennis en nauwgezette screening charmeren landmeterskantoor.

Bloemencorso

Elke tweede zondag van september is het Bloemencorso in Loenhout. Verschillende buurtschappen werken maandenlang aan de voorbereidingen voor de optocht van de grootste bloemencorso in België. Er worden meer dan 4 miljoen dahlia’s verwerkt in gigantische en schitterende praalwagens.

Boerenkoers

Op 9 juli vond in Loozen het Belgisch Kampioenschap voor Boeren en Boerinnen plaats. Net voor aanvang van de wedstrijd werden Bart, Tom en Thijs geïnterviewd voor 'Buiten', een extra bijlage bij het woonmagazine 'Nest'.

De hond, de beste vriend van de mens

Uw hond is ongetwijfeld ook in uw gezin een trouwe huisgenoot.
Maar net zoals mensen, zijn honden soms onvoorspelbaar.

U gaat op vakantie?

Ik ga op reis en ik neem mee: een zwembroek.
Ik ga op reis en ik neem mee: een zwembroek, een boek.
Ik ga op reis en ik neem mee: een zwembroek, een boek, zonnecrème.
Ik ga op reis en ik vergeet zeker niet: een degelijke reisverzekering.

Elektrische voortbewegingstoestellen

De afgelopen jaren zijn er vele nieuwe elektrische voortbewegingstoestellen bijgekomen. Denken we maar aan Segway, Hoverboard, elektrische step, monowheel, ….

FuturA

Een nieuw programma voor het elektronisch opvolgen van uw dossier.

Tomatenbedrijf DEN BERK wint De Nationale Gazelle

​Tuinbouwbedrijf Den Berk Délice uit Merksplas heeft, naast de Provinciale Gazelle, nu ook de Nationale Trends Gazelle gewonnen in de categorie middelgrote bedrijven. ​Tijdens deze verkiezing worden de snelgroeiende bedrijven in de kijker gezet.

Bestuurdersaansprakelijkheid

Eigenaars, bestuurders, zaakvoerders, directeurs van bedrijven of VZW’s dragen bij de uitoefening van hun mandaat een persoonlijke aansprakelijkheid. Dit betekent praktisch dat zij als privé-persoon verantwoordelijk gesteld kunnen worden, met zware risico’s voor hun privé-vermogen.

Cyberrisico's

De razendsnelle IT-ontwikkeling van de voorbije jaren, heeft ook een nieuwe vorm van criminaliteit doen ontstaan. Cybercrime is blijkbaar tegenwoordig in heel de wereld zelfs de meest lucratieve misdaadsector.

Transport Joosen - Verkeersweek 't Blokje

Transport Joosen helpt ongevallen voorkomen.

Autoverzekeringen: jong gereden, oud betaald?

Stel, uw zoon trekt er regelmatig met uw tweede auto op uit, nu eens met vrienden naar een feest, dan weer met zijn vriendin op citytrip. U vertrouwt hem wel, want hij rijdt altijd voorzichtig, en dus denkt u ook niet aan een aparte verzekering. De autoverzekering staat al op uw naam, wat hem weer wat centen bespaart toch? Jonge mensen hebben het meestal niet zo breed, en elke euro is welkom.